
Specjalizuje się w dietoterapii nadwagi i otyłości oraz w przygotowaniu pacjentów do operacji bariatrycznych i opiece pooperacyjnej. Prowadzi dietoterapię osób leczonych analogami GLP-1, a także terapię żywieniową pacjentów z zaburzeniami metabolicznymi (insulinoopornością, cukrzycą typu 2, chorobą stłuszczeniową wątroby, PCOS), autoimmunologicznymi (hashimoto, bielactwo, RZS) oraz układu pokarmowego (refluks, SIBO, WZJG, choroba wrzodowa żołądka).
Łączy perspektywę dietetyki i psychologii, koncentrując się na interdyscyplinarnym podejściu do zdrowia oraz psychologicznych uwarunkowaniach zmiany nawyków żywieniowych i stylu życia
Od ponad 8 lat pracuje z pacjentami w obszarze dietetyki klinicznej, łącząc praktykę z działalnością akademicką. Jako wykładowca prowadzi zajęcia z dietetyki klinicznej, z naciskiem na zastosowanie aktualnych badań naukowych i integrację wiedzy teoretycznej z praktyką. Jest zwolennikiem holistycznego podejścia do zdrowia, w którym styl życia i sposób odżywiania stanowią fundament dobrostanu fizycznego i psychicznego.